Berichten zoeken

Bloomberg: 2030 autodelen zal de mainstream automotive industrie wordt geconfronteerd transformatie

Volgens de Britse “Daily Mail” meldde op 11 oktober, Bloomberg een rapport uitgebracht, verwacht in 2030, zal aanmoediging van de overheid en prikkels, elektrische auto’s en het aantal self-rijden auto’s blijven stijgen, of auto-sharing service
zal de markt domineren.
Dit initiatief zal niet alleen vermindering van schadelijke broeikasgassen, kan ook verkeersopstoppingen verbeteren, zowel.
Maar ook een enorme uitdaging voor de automobielindustrie.

om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, probeert de overheid door middel van subsidies, fiscale prikkels en de invoering van milieuzones en ander beleid om mensen te stimuleren om elektrische voertuigen te gebruiken.

Volgens McKinsey & Company en Bloomberg New Energy Finance rapport toonde aan dat de prijs van lithium-ion batterijen is gedaald van 2.010 tot $ 1.000 per kilowattuur (ongeveer 6718 yuan) in 2015 naar $ 350 (ongeveer 2351 yuan)
daalden de kosten met 65%.

gedreven door nieuwe infrastructuur zal de geboorte van een groot aantal huis bezoeker damp Cigar Store car sharing service.
In steden zoals Londen en Singapore, rekening houdend met de strenge emissie-beleid, het verminderen van kosten en eigenbelang factoren, is het waarschijnlijk dat het gebruik van de eigen auto te verlaten.
Gemeld dat in 2030, in een dichtbevolkt en een hoog inkomen stedelijke Londen, Singapore en andere elektrische voertuigen op de weg zal naar verwachting goed zijn voor 60% van de auto.
Ondertussen, in 10 auto, er vier van autonome voertuigen.
Dit is de invoering van milieuzones, ondersteuning van de consument en het resultaat van de markt-vriendelijke economie.

maar de toename van elektrische voertuigen kunnen ook een bedreiging voor de auto-industrie.
Het rapport analyseert de toekomst van de auto-industrie zal een fundamentele transformatie, de behoefte aan particuliere autoverkeer om het openbaar vervoer te maken.
Benzine Retailers moeten ook rekening houden met de huidige te gelde maken van de activa, alsook kwesties zoals hoe om meer inkomsten te verkrijgen van de lading, de retailmarkt en de vloot service.