Berichten zoeken

Quantum wetenschap experimentele satelliet “Mozi nummer” in de omloopbaan testen verloopt voorspoedig

gegevens Figuur: China ontwikkelde ’s werelds eerste quantum wetenschappelijk experiment satelliet

Correspondent 12 oktober uit de Chinese Academie van Wetenschappen geleerd dat de kwantumfysica experimentele satelliet China voor het eerst & ldquo; Mozi aantal & rdquo; na een succesvolle lancering van 16 augustus van dit jaar, is nu
werk is on-orbit testen, de satelliet platform test momenteel, laadvermogen testen, drie-satelliet de grond koppeling proef verloopt soepel, de diverse satellietsystemen normaal.

quantum satelliet project chief scientist, academicus Pan Jianwei inleiding, zal het volledige werk van de in-orbit testen duren ongeveer drie maanden, is de verwachting medio november worden afgerond.
Na Cigar Store baan testen is voltooid, wordt de satelliet worden geleverd aan de gebruiker en in de wetenschappelijke experimentele fase.

Momenteel & ldquo; Mozi aantal & rdquo; satellietplatform is de test voltooid.
Energiemonitoring, status van de batterij is normaal, normale stroomvoorziening zonne-vleugels, laden en ontladen behoren functioneren; commando op afstand en data-injectie, externe aspect 100% slagingspercentage.

Intussen is de voltooiing van de satelliet attitude control mode demping rate, zon overname modus, windsurfen uitgebreide modus, en de inertie directionele modus test, de satelliet houding controlesysteem werkt normaal, stabiele prestaties; datatransmissie communicatie, externe stabiliteit van de meting is het van belang, in lijn met de verwachtingen
, thermische controle subsysteem CV-circuit goed werkt, om aan de eisen te voldoen; ster service management, computer satellietdiensten status normaal, sterren service software om goed te werken.

payload testwerk is afgerond.
Laadvermogen van elke afzonderlijke boot controle, normale toestand, de voltooiing van de interne belasting van de optische as uitlijning test, de nauwkeurigheid van de aanpassing van de optische as van de missie te voldoen, complete speciale test belasting enkel foton detectie, enkel foton detector donkere tellingen indicatoren in lijn met de verwachtingen, de voltooiing van alle grond
wijzend station, een goede stabiliteit, het bijhouden van de nauwkeurigheid aan de eisen voldoen, van de weersomstandigheden wordt voldaan in het kader van de eisen van het doel van het station met het doel werden succesvol; verstrikt bron goed werkt, het licht helderheid source en andere indicatoren om de missie te voldoen; load commando injectie, telemetrie
wetenschappelijke en downstream gegevensoverdracht waren normaal.

dagen om verbindingstest gedeeltelijk afgesloten.
en de voltooiing van Nanshan Delhi station met dubbele test gericht op bilaterale verstrikt lichte keten vast te stellen;, compleet met Xinglong Station, Delhi station, enkel station met als doel de Nanshan station test, om een ‚Äč‚Äčlink hemel en aarde te vestigen met de voltooiing van het station met Ali
visusonderzoek, een teleportatie optische verbinding vast te stellen.
Satellieten zijn momenteel in de parametrering, en om de beste werkpunt accumulatie proces geldige gegevens te vinden.
& Ldquo; Tijdens deze periode, Quantum voltooid ’s werelds eerste satelliet op hetzelfde moment, af te stemmen met precisie dual station testen, dat is een van de grootste in de hele testen moeilijkheden, de nauwkeurigheid eisen zijn zeer hoog.
& Rdquo; quantum satelliet-engineering afdeling executive vice president en opperbevelhebber van het satellietsysteem, zei Wang Jianyu, & ldquo; maar alleen de volledige bistatische afstemming, kunnen we hopen dat de volgende ster aan quantum entanglement experimenten te verdelen uit te voeren.
& Rdquo; totale

quantum technische wetenschappen satelliet aanvraagsysteem divisie, zei de satellietsystemen divisie vice president Peng Chengzhi, een satelliet-test, veel prestaties parameters overschrijden specificaties van het ontwerp.
Bijvoorbeeld door de quantum satelliet kan alleen werken bij nacht, om de voeding als het oorspronkelijke ontwerp satelliet experiment slechts eenmaal per nacht, maximaal tweemaal beschermen.
Satelliet dagen later, vond het team dat de energie prestaties van het systeem is zeer goed, het team na overleg, besloten te laten & ldquo; Mozi aantal & rdquo; doen 2 of 3 keer per dag experiment, en uiteindelijk gelukt.

& ldquo; Traditioneel satelliet dagen te stabiliseren, voor zover mogelijk niet aangepast, maar de wetenschappers hopen is om zo veel mogelijk te doen wanneer de omstandigheden dat toelaten verschillende experimenten.
Wetenschappelijke en technische team is het team samenwerking model is een echte wetenschap gedreven satelliet; Mozi aantal & rsquo; it & lsquo.
& Rsquo; & rdquo; Peng Chengzhi gezegd.

Het is duidelijk dat de quantum satelliet & ldquo; Mozi aantal & rdquo; is een van de Chinese Academy of Space Science en strategische piloot wetenschappelijke en technologische projecten van de eerste wetenschappelijke experiment satelliet, op 16 augustus met succes gelanceerd vanaf het Jiuquan Satellite Launch Center.
Haar voornaamste taak is high-speed satelliet wetenschap uit te voeren quantum key distribution, quantum entanglement satelliet en satelliet-ground quantum teleportatie experiment te verdelen.